У 2014 році держава посилює захист інвалідів

1 22 000110. інвалідів

У 2014 році видатки по загальному фонду державного бюджету на заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів збільшені на 7,2 млн. грн. у порівняні з 2013 роком і передбачені у обсязі 683,3 млн. гривень.

Детальніше…Додати коментар (2)

Право на працю людей з інвалідністю захищено законом

1 22 120608 2. інвалідністю, інвалідів

Питання реалізації інвалідами права на працю було порушено жителем Херсонщини у листі до Урядового уповноваженого з прав інвалідів Олексія Журавка. Заявника, який сам інвалід з дитинства цікавило, які трудові права є у людей з інвалідністю та які особливості їх працевлаштування і звільнення, а також куди звертатися у разі порушення права на працю.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Особливим дітям» — якісну освіту

1 22 1596325 1. інвалідів

Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти на своєму засіданні розглянув та рекомендував парламенту прийняти за основу два законопроекти: зміни до Закону «Про дошкільну освіту» (щодо запровадження інклюзивної дошкільної освіти) та зміни до Закону «Про освіту» щодо особливостей доступу інвалідів до освітніх послуг.

Детальніше…Додати коментар (0)

Чи є шанс у матері людини з інтелектуальною недостатністю будь-коли добитися соціальної реабілітації для дитини

1 22 lichn75. інвалідністю, інвалідів, інтелектуальною недостатністю

У січні – лютому 2014 року у 14 регіонах України вдруге проходитиме Всеукраїнська акція «Сприяння органам соціального захисту у визначенні потреб населення адміністративно-територіальних одиниць у соціальних послугах» за участі 20 недержавних організацій, ініціатором якої виступає ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю».

Детальніше…Додати коментар (0)

В семье инвалидов-колясочников Лилии Школьник и Олега Мыськива двойная радость (ВИДЕО)

1 22 7536584 2. перинатальном центре

У них пополнение: мальчик и девочка. Малыши родились в Крымском республиканском перинатальном центре, в Симферополе.

Это Мария и Богдан. Малыши родились 16 января. Дети появились раньше срока, поэтому еще некоторое время они будут находиться, под наблюдением врачей в перинатальном центре.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Международном аэропорту «Симферополь» начала функционировать специальная система обслуживания инвалидов

1 22 951742 2. аэропорту

В аэропорту Симферополя начала работать система «Fast track». Это полный цикл специального обслуживания инвалидов, включающий в себя регистрацию в терминале, сопровождение сотрудником медицинского пункта при прохождении контролей и ускоренная (первоочередная) посадка на борт воздушного судна. Весь цикл «Fast track» в аэропорту «Симферополь» предоставляется инвалидам бесплатно.

Детальніше…Додати коментар (0)