Вирішуємо проблеми зайнятості осіб з інвалідністю разом

1 05 1 64842 2. інвалідністю

В Ульяновському районному центрі зайнятоcті відбулося засідання «круглого столу», у якому взяли участь представники органів влади, місцевого самоврядування, роботодавці, зокрема управління праці та соціального захисту населення, управління освіти районної державної адміністрації, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) населенню в районі, Ульяновське професійно-технічне училище № 11…

Детальніше…Додати коментар (0)

Вона народилася мертвою, а він тиждень пролежав у комі, проте доля їм дала шанс

1 04 6 880 2. інваліди

Людині з інвалідністю жити нелегко, адже вона багато в чому обмежена. Важко навіть уявити, як зуміють два інваліди пристосуватися під одним дахом. Цей сумнів повністю розвіює сім’я Костянтина і Марини Шевченків, які обоє – інваліди першої групи. Вони не зациклюються на своїх діагнозах, а дивляться на життя позитивно і з любов’ю одне до одного.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інфраструктуру Полтавщини змінюватимуть, аби зробити доступнішою для інвалідів

1 04 5 k-pljgfkn5g 2 2. доступності, інвалідів

Об’єкти соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур у Полтавській області потребують реконструкції, оскільки не в повній мірі доступні для інвалідів. Про це повідомила на нараді за участі першого заступника голови ОДА Олега Пругла, головний спеціаліст управління містобудування та архітектури Антоніна Ільїна.

Детальніше…Додати коментар (0)

Лучани їздили в Польщу вчитися гончарству

1 04 4 top-photo 2. гончарства

Лучани з особливими потребами вчилися гончарству у Польщі.

26-30 травня у місті Жешув (Республіка Польща) відбувся майстер-клас із гончарства у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», – повідомила громадська діячка Олена Семенюк.

Детальніше…Додати коментар (0)

Українські незрячі малюки відтепер можуть «дивитися» мультиплікаційні фільми

1 27 1 175624. незрячі

У грудні 2013 року Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» розпочав роботу над створенням 24 мультиплікаційних фільмів з тифлокоментарем (аудіодискрипцією) для незрячих малюків. Робота над адаптацією мультиків триває в рамках інноваційного для України проекту під назвою «Мультфільм для незрячих», підтриманого БФ «Розвиток України».

Детальніше…Додати коментар (0)

Дітей-інвалідів почули!

1 04 2 thumb 4600 news m 1 2. дітей-інвалідів

Козятин. Тепер у них в будинку дитячої та юнацької творчості є свій прихисток.

Більше року, як створене благодійне районне зібрання «ДОМ» (доброта, опора, милосердя). Воно об’єднує сім’ї з різними проблемами. Допомагає дітям і молодим людям з проблемами здоров’я адаптуватися в житті, розкриває їхні таланти.

Детальніше…Додати коментар (0)