Реалізація проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком» на Вінниччині наближається до фінішу

1 16 1 10 2 2. інклюзивна освіта

В обласному Будинку культури вчителя підбито підсумки фінального етапу реалізації проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком». Проект реалізується у Вінницькій області Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки та Агентства США з міжнародного розвитку з грудня 2013 року.

Детальніше…Додати коментар (0)

Парламентський комітет підтримав законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення інвалідів”

1 15 8 143910 2. інвалідів

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення інвалідів”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Виборче право людей з інвалідністю в Україні: реалізоване чи приховане громадянство?

1 15 7 DSC 0219-560x410 3 2. інвалідністю, інвалідів

Вже у жовтні 2015 року відбудуться чергові вибори до місцевих органів самоврядування, де, згідно чинного законодавства, громадяни нашої держави матимуть можливість віддати свої голоси за тих, кому довіряють. Та чи всі громадяни нашої країни зможуть реалізувати своє виборче право? На жаль, в Україні є люди з прихованим громадянством. І це – люди з інвалідністю, які відповідно до чинного законодавства та Конституції України…

Детальніше…Додати коментар (0)

Ігор Шрамко: «Часто держслужбовці ігнорують людину з інвалідністю як особистість»

1 15 6 mickel05 2. хгоню, особливими потребами, інвалідністю, інвалідів

Знати свої права має кожен громадянин, не кажучи вже про людей із особливими потребами, чий правовий статус в Україні до сих пір не є сталим і чітким. Вже сімнадцятий рік поспіль Харківська громадська організація незрячих юристів (ХГОню) боронить права інвалідів зору і не тільки. Про життєдіяльність ХГОню, особливості волонтерства в організаціях людей із інвалідністю, труднощі, здобутки та досвід спілкуємося з Ігорем Шрамком, адвокатом…

Детальніше…Додати коментар (0)

Уповноважений Президента з прав дитини обговорив перспективи розвитку інклюзивної освіти з представниками громадськості

1 15 5 Фото4 2 2. особливими потребами, інвалідністю

Київ. Перспективи розвитку інклюзивної освіти в середу, 11 червня, обговорили Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, представники Міністерства освіти і науки України, ПМПК, міського відділу освіти, громадських організацій та батьки. Зустріч відбулася в школі № 281 Святошинського району, де діє система спеціалізованих класів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Не здаватися. Нелегкі будні Ярослава Старини (ВІДЕО)

1 15 4 752485. інвалідів

Життя інвалідів в Україні – непросте, але це не привід здаватись. Духовність, спорт та творчість допомагають не загубити себе вже понад 30 років Ярославу Старині із Сваляви. Йому 49 і він став прикладом для інвалідів Свалявщині.

Детальніше…Додати коментар (0)

Люди з НЕобмеженими можливостями

1 15 3 4521125 2. особливими потребами

Кременчук. Організаторами проекту виступили громадська організація «На крилах надії України», молодіжна студія «Sofit Studio» та адаптаційно-реабілітаційний оздоровчий клуб інвалідів «Арокі». Отже, на захід у терцентрі зібралися люди з особливими потребами, котрі не хочуть сидіти вдома в чотирьох стінах, а прагнуть розкривати свої таланти і просто дізнаватися щось нове.

Детальніше…Додати коментар (0)

В одесских школах появятся еще несколько классов с инклюзивным обучением

1 15 2 1434114012 oli 0714 2. образования

В Департамент образования и науки поступили заявки на открытие классов с инклюзивным образованием в Суворовском, Приморском районах. В таких классах наравне с обычными детьми могут обучаться дети с особыми потребностями. Об этом рассказала заместитель директора департамента образования и науки одесского городского совета Светлана Скебало.

Детальніше…Додати коментар (0)