Закарпатські спортсмени-інваліди перемогли на міжнародному турнірі в Словаччині

1 09 1 111 1 2. інвалідів

5 червня 2015 року в Словаччині, в місті Михайлівці, відбулися масштабні міжнародні змагання спортсменів-інвалідів. Вперше активну участь в них взяли спортсмени-інваліди з Закарпатської області України.

Детальніше…Додати коментар (0)

Василь Шевченко: Людям з інвалідністю в Україні повинна бути забезпечена можливість висувати свою кандидатуру та голосувати на виборах

1 08 8 PM69image002 2. інвалідністю

Люди з інвалідністю в Україні повинні не тільки мати право висувати свою кандидатуру та голосувати, а ще й можливість реалізовувати таке право. На цьому наголосив перший заступник Міністра соціальної політики Василь Шевченко на засіданні круглого столу „Доступ осіб з інвалідністю до виборчих та політичних процесів в Україні”, організованому ВГО „Національна асамблея інвалідів України” спільно з Міжнародним фондом…

Детальніше…Додати коментар (0)

Для людей з інвалідністю в судах облаштують інформаційні термінали

1 15 6 78142 2. обмеженими можливостями

5 червня Рада суддів України одноголосно проголосувала за облаштування приміщень судів інформаційними програмно-технічними комплексами самообслуговування (ІПТКС або термінал).

Детальніше…Додати коментар (0)

“Правосуддя-кожному”: Сумська організація інвалідів “Рука допомоги” (ВІДЕО)

1 08 6 5412741 2. правосуддя

У квітні 2015 року Рада суддів України затвердила “План заходів щодо приведення приміщень місцевих, загальних окружних, адміністративних, господарських та відповідних апеляційних судів у стан, що за основними параметрами забезпечує належні умови для здійснення правосуддя”. Чимало належить зробити судам. Аби полегшити доступ до правосуддя маломобільним групам населення, серед яких і люди з інвалідністю.

Детальніше…Додати коментар (0)

Використання принципів Універсального Дизайну в політиці рівних можливостей British Council

1 08 5 IMG 5030 2 2. універсального дизайну

Під час зустрічі комітету корпоративної соціальної відповідальності «Європейської бізнес Асоціації» (ЄБА) в Україні, що відбулася у приміщенні British Council, була представлена концепція Універсального дизайну.

Детальніше…Додати коментар (0)

Реабилитация инвалидов АТО

1 08 4 248751 2. вадим свириденко

Искалеченные, но несокрушимые. Более пяти тысяч украинских военных получили ранения во время проведения АТО на Востоке страны. Те, кто защищал Родину и едва не лишился жизни, никого не обвиняют и пытаются жить дальше.

Детальніше…Додати коментар (0)

Як правильно не… допомагати

1 08 3 117871 2. реабілітації, реабілітологів

Щорічно сотні людей втрачають можливість нормально жити і працювати внаслідок різноманітних травм. Це люди, яким потрібна постійна підтримувальна реабілітація. Дуже часто їхній стан могли би докорінно змінити своєчасний підбір і навчання спеціалізованих фізичних вправ. Проте донедавна в Україні професія фахівця з фізичної реабілітації (реабілітолога) зводилася до… обов’язків інструктора з лікувальної фізкультури і масажиста.

Детальніше…Додати коментар (0)

Обговорюємо проект закону «Про освіту». Особливі діти: гарантування прав та крок до сегрегації

1 11 6 tiger-1329471917 2. особливими потребами

«Особливі» діти чи діти з особливими освітніми потребами – саме так нині заведено називати дітей, які потребують постійного особливого психолого-педагогічного та корекційного супроводу в процесі навчання. До цієї категорії насамперед належать діти, які мають ті чи інші порушення психофізичного розвитку: порушення слуху (глухі та слабкочуючі), зору (сліпі та слабкозорі), опорно-рухового апарату, мовлення, порушення чи затримку розумового…

Детальніше…Додати коментар (0)