На «Майстерні міста» у Львові представили інфраструктуру для незрячих

1 17 1 1354898 1380996 1 2. незрячих

В рамках «Майстерні міста» у Львові активісти ГО «Проект №1» представили інфраструктуру для незрячих. Зразки тактильного покриття виставили у одному з павільйонів Майстерні на пл. св. Теодора.

Детальніше…Додати коментар (0)

Всеукраїнська конференція «Репродуктивне здоров’я жінок з інвалідністю»

1 16 7 Репродуктивне-здоровя-жінок-з-інвалідністю 2. інвалідністю, інвалідів

ВГО «Національна Асамблея інвалідів України» спільно з Програмою USAID «Здоров’я жінок України» 18 червня 2015 року проводить Всеукраїнську конференцію «Репродуктивне здоров’я жінок з інвалідністю».

Детальніше…Додати коментар (0)

Провідні офтальмологи обговорять у Львові проблеми дитячої сліпоти

1 17 5 detskiy-oftalmolog 2. сліпоти

У Львові 18-19 червня в рамках реалізації програми Всесвітньої організації охорони здоров’я із запобігання сліпоти у дітей «Зір 2020» відбудеться VI Науково-практична конференція «Медична і медико-педагогічна реабілітація дітей з аномаліями рефракції та захворюваннями окорухового апарату». У заході візьмуть участь провідні вітчизняні та іноземні офтальмологи.

Детальніше…Додати коментар (0)

“Розумний” протез (ВІДЕО)

1 16 6 712893. протез

Австрієць Вольфґанґ Ранґґер – власник першої у світі штучної ноги, здатної передавати у мозок конфіденційну інформацію.

Колишній вчитель (який втратив ногу 2007 року внаслідок закупорення вени після інсульту) протягом останніх шести місяців випробовує новий протез. 54-річний інвалід також бігає, їздить на велосипеді і навіть займається альпінізмом.

Детальніше…Додати коментар (0)

Мінсоцполітики: Реабілітаційні установи мають надавати людям з інвалідністю увесь комплекс реабілітаційних заходів

1 26 default 1. реабілітації

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 4 червня ц.р. схвалив проект Закону „Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення функціонування реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Хмільник: Інклюзивні рішення для рівноправного та відповідального суспільства

1 16 4 3 1 1 2. инклюзивного, інвалідністю

На запрошення Британської ради в Україні та громадського об’єднання «Національна асамблея інвалідів в Україні» начальник управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради Сергій Редчик взяв участь у міжнародній конференції з інклюзивного прийняття рішень, що проводилася в рамках проекту IDEAS «Громадянське суспільство, як захисник прав людей з інвалідністю в процесі прийняття рішень органами влади»…

Детальніше…Додати коментар (0)

За ініціативи Віталія Кличка у столиці впроваджуватиметься спеціальний проект для людей з обмеженими фізичними можливостями «Соціальне таксі»

1 01 social taxi service. обмеженими фізичними можливостями, соціальне таксі

За ініціативи мера Києва Віталія Кличка у столиці запроваджуватиметься соціальний проект для людей з обмеженими фізичними можливостями «Соціальне таксі».

Так, з червня 2015 року у КП «Київпастранс» планують переобладнання 4 одиниць рухомого складу у транспорт соціального призначення, який виконуватиме функції таксі…

Детальніше…Додати коментар (0)

Творчий всесвіт Остапа Поповича

  1 16 2 muzeiPopovych2 2Дрогобичанин Остап Попович, втративши слух і здатність розмовляти, зміг здобути чотири вищі освіти, чудово малює і, попри свою делікатну статуру, справляється ще й із залізом. Його ковані речі — витончена металева ящірка на залізному листку, як жива, бронзові підвіси, квіти з підков, підсвічник «Лілія» чи старовинний металевий велосипед, що прикрашає вулицю Міцкевича й елітне кафе «Льокаль на Панській» у Дрогобичі, здається…

Детальніше…Додати коментар (0)